POTPUNA KONTROLA, NEOGRANIČEN KOMFOR I OGROMNA UŠTEDA UZ SISTEM KUĆE KOJA OSEĆA! OSETITE PROMENU!

Luksuzni stambeni objekat Crna Gora

←   Povratak na reference
Za postizanje idealne klime uz istovremenu uštedu energije investitor ovog objekta se odlučio za Harreither proizvodni program. S obzirom da se objekat nalazi na obali mora prioritet je bio pokriti zahteve vezane za hlaÄ‘enje prostora.

Kompletan objekat, ukupne površine 330m², hladi se preko površina zidova i plafona, tj Hittherm zidnim panelima i Klima Modul plafonskim panelima. Za potrebe grejanja ugraÄ‘eni su Klima Modul podni paneli koji zajedno sa zidnim panelima pokrivaju potreban kapacitet grejanja. Izvor energije je toplotna pumpa vazduh/voda. Pored toplotne pumpe, dodatni izvor energije su i solarni kolektori montirani na krovu objekta. Ovi kolektori tokom letnjih meseci, kada pumpa radi u režimu hlaÄ‘enja, obezbeÄ‘uju sanitarnu toplu vodu za potrebe objekta. Time je, pored uštede energije korišÄ‡enjem niskotemperaturnog sistema grejanja i haÄ‘enja, ostvarena dodatna ušteda energije.

Nadzor i kontrola podstanice, temperature i vlage u svakoj prostoriji, kao i izvora energije, vrši se preko inteligentnog kućnog menadžmenta Universum, koji putem interneta omogućava pristup sistemu sa bilo koje lokacije.

Partneri i brendovi koje zastupamo

Međunarodna i domaća saradnja